fbpx

10 -те златни правила за всекидневна грижа за лицето

МАРКА:
НОМЕР:

Грижа за лицето:

ПРАВИЛО 1: Подбирайте внимателно козметичните средства според вида на Вашата кожа
Това е най-важното правило. Козметичните средства трябва да са специално разработени за Вашия тип кожа. Нуждите на сухата и мазна кожа съществено се различават.

ПРАВИЛО 2: Отделяйте специално внимание на чувствителните участъци на кожата
В определени участъци кожата на лицето е по-тънка и уязвима. Тя се нуждае от специални грижи, най-вече около очите и устата. Това са най-чувствителните също места и изискват повече внимание и качествена маркова козметика

ПРАВИЛО 3: Нежно почистване на лицето
Грижата за чувствителната кожа започва с отстраняване на грима. За да предизвикате допълнителен стрес на Вашата кожа и за да запазите естествения баланс, употребявайте средства за премахване на грима с неутрално PH, те са специално разработени за нежното почистване на кожата.

ПРАВИЛО 4: Очи: зоната на риск
Кожата около очите е десет пъти по-тънка от кожата на други части на лицето. Използвайте само специални средства за сваляне на грим от очите.

ПРАВИЛО 5: Пилинг (ексфолиране на кожата на лицето) – задължителна процедура по грижа за лицето
Правете пилинг на лицето си един или два пъти в седмицата. Изберете най-подходящия за Вашата кожа. Пилингът следва да бъде ефективен и в същото време щадящ, мек, за да не травмира кожата. Подбирайте средства с неутрално ph, които грижливо почистват и омекотяват кожата, като същевременно поддържат естествения й баланс.

Още правила за грижа за лицето

ПРАВИЛО 6: Овлажняването на лицето е от първостепенна важност
Дермата на кожата е съставена от 70% вода, докато епидермисът – само от 15%. За да бъде кожата Ви добре овлажнена, избирайте винаги овлажняващи продукти, които да поддържат постоянно ниво на влага в кожата. Също така можете да използвате периодично овлажняваща маска като я отстранявате след това с термална вода.

ПРАВИЛО 7: Винаги давайте своето предпочитание на хипоалергичната декоративна козметика.
За да се избегне риска от алергична реакция, свързан с използването на козметични продукти, които не са подходящи за Вашата кожа на лицето, избирайте хипоалергична такава, която е разработена за всички типове кожа около очите, включително чувствителна.

ПРАВИЛО 8: Защита от слънцето
Без значение какъв е сезонът, винаги използвайте козметични средства със слънцезащитен фактор. Те защитават вашата кожа, намаляват вредното въздействие на слънчевите лъчи, които ускоряват процеса на състаряване на кожата.

ПРАВИЛО 9: Избягвайте външните неблагоприятни фактори.
Замърсяването на окръжаващата ни среда, пушенето, стресът…. Всички тези фактори се отразяват изключително негативно на кожата. Грижете се и защитавайте Вашата кожа и прецизно я почиствайте, когато се връщате вечер у дома.

ПРАВИЛО 10: Не забравяйте за устните
Използвайте регенериращ крем, щом почувствате че Ви е необходимо да се погрижите кожата на устните да е в добро състояние. Колкото пъти е необходимо поставяйте от него.