фон дьо тен

Пудра фон дьо тен с минерали

Цена: 39.90 лв.

НОМЕР: 340.x
ЦВЕТОВЕ:
  • Цвят 2
  • Цвят 3
  • Цвят 4
  • Цвят 6
  • Цвят 8

Пудрата фон дьо тен с минерали Mineral Powder Foundation притежава покриваща сила на класическата основа и копринено меката консистенция на пудрата на прах.

Пудрата фон дьо тен с минерали

Придава перфектен и равномерен тен, който изглежда естествен, свеж и блестящ. Пудрата съдържа титаниев диоксид и цинков оксид, които защитават кожата от UVA – и UVB – лъчите. Предлага се в пет цвята.

Пудра фон дьо тен с минералиВидове

Намирането на правилния фон дьо тен може да бъде обезсърчително, защото на пазара има толкова много марки и формулировки, а също така трябва да взимате предвид вида на кожата си и оттенъка по основния цвят на вашата кожа (т.нар. подтон).

Течен (или кремообразен)

Те идват в течна форма. Има много специализирани видове, включително плътни, маслени, овлажняващи, водоустойчиви и дори такива 24-часово покритие. Те могат да преминат от средно до пълно покритие в зависимост от това колко от продукта сте нанесли на лицето си.

Крем фон дьо тените осигуряват малко по-тежко покритие и са формулирани за нормална и суха кожа. За да изградите фон дьо тена, просто нанесете слой и го оставете да изсъхне, след което нанесете друг слой над него върху проблемната област.

Оцветен овлажнител

Оцветеният овлажнител осигурява леко покритие и ще покрие някои проблемни зони, но е най-подходящ за жени с доста добра кожа. Той работи като 2-в-1 (понякога 3-в-1, ако съдържа SPF) продукт, защото овлажнява, като едновременно с това осигурява и пълен цвят.

Цветният овлажнител е страхотен залог през по-топлите месеци, когато се изисква малко покритие и известна влажност. Имайте предвид, че оцветените овлажнители с SPF не осигуряват достатъчно слънцезащита. Не забравяйте да добавите слънцезащитен крем с най-малко SPF 40, за да сте напълно защитени от слънцето. Може да го нанесете преди овлажнителя, като основа, или трябва да изчакате овлажнителят добре да попие, за да сложите отгоре лек слой слънцезащитен крем.

Най-добрият начин да постигнете гладък и равномерен тен е да прилагате фон дьо тена, преди да нанесете грима, ружа и червилото си. Точният нюанс ще се слее с кожата ви, за да изглежда естествено, сякаш изобщо не носите никакъв грим. Може да използвате гъбичка за грим за разнасянето на избрания продукт, пръстите си или специална четка за нанасяне. След кремообразния и цветният овлажнител идва ред на други два продукта, подходящи за нормален до сух тип кожа, а именно:

Маслен

Mаслените основи добавят влага и са склонни временно да „натрупват покритие“ върху кожата, което ги прави чудесен избор за всеки, който има суха кожа, както и за жените на по-зряла възраст, които искат да сведат до минимум появата на фини линии и бръчки. Този продукт е подходящ за кожа с естествено топли тонове и подтонове.

Добре е винаги да разклащате опаковката с продукта преди употреба, защото маслото ще се отдели в тубичката.

Прозрачен

Ако търсите продукт, който се плъзга гладко по кожата, давайки ви изящен външен вид, сякаш нямате никакъв грим, то тогава чистата основа е чудесен избор. Покритието е леко, така че няма да ви даде плътност и солидно заличаване на засегнати от акне или други участъци, но този продукт може да се изгражда, ако искате повече покритие. Характерно за този продукт е, че въпреки че е чист и реално няма цвят, покрива добре и придобива цвета на вашата кожа. Не е подходящ нито за мазна кожа, нито за прекалено суха.

Основата е изработена със силикон и работи най-добре за жени с нормална към суха кожа. Много от основните фон дьо тени днес съдържат SPF. Това ви дава допълнителна полза от предпазването от слънце, но винаги препоръчвам да се добави слънцезащитен крем с най-малко SPF 40.

Точният нюанс би трябвало да се слее с кожата ви, за да изглежда естествено. Сякаш изобщо не носите никакъв грим. Може да използвате гъбичка за грим за нанасянето на избрания продукт, пръстите си или специална четка за нанасяне. Ето още няколко вида основи, на които е добре да заложите. Особено, ако имате мазна или нормална към мазна кожа:

Матираща основа

Създадена е за жени с мазна кожа. Като матираните (също така продавани като „несъдържащи мазнини“) фон дьо тени се формулират с вода, а не с масло. Те са склонни да изсъхват бързо. Така че е добре да ги разнесете на лицето си с специална мека гъба или с пръсти веднага щом извадите част от продукта извън тубичката. И винаги първо използвайте овлажнител или друга основа, за да добавите допълнителен овлажняващ слой.

Мус

Мусът, също познат като „крем основа“, е течен продукт с вкаран в него въздух. Това прави продукта лек и гладък. Мус основите обикновено имат перфектно матово покритие и са по-дълготрайни от обикновените продукти.

Този вид обикновено е добър за всички видове кожа, но е особено подходящ за дамите със суха или зряла кожа.

Стик коректор

Основите на стик са преносими, така че никога да не се притеснявате за разливане в чантата си. Покритието има тенденция да бъде по-тежко. Това ги прави идеални за покриване на дефекти, белези, зачервени области, капилярни звезди и тъмни кръгове под очите.

Стик коректорите са най-подходящи за нормална до мазна кожа. Ако имате суха кожа, не забравяйте да приложите малко овлажняващ крем преди това. Ето защо е препоръчително коректорите да се прилагам само върху акне или малки проблемни области, оставяйки останалата част от лицето си с друга разновидност на този продукт или крем основа.

Прахообразен (или компактен)

Този продукт идва в компактна форма, така че е идеалният избор за жените, които искат преносимост в движение. Той е основно прах и основа в едно и можете да го получите в няколко разновидности, като е най-подходящ за жени с мазна кожа.

Минерален

За жени, които се интересуват от естествен, органичен грим, минералната основа е вашият абсолютен най-добър залог. Минералният грим се състои почти винаги предимно от минерали, които идват от природата. Това е страхотен изборза жени с чувствителна кожа или алергии. А също и за по-възрастните жени с фини линии и бръчки. Минералната основа се прилага най-добре с голяма, пухкава четка.