Декоративна козметика

МАРКА:
НОМЕР:

Какво представлява декоративната козметика?

Декоративната козметика включва специални средства, предназначени за замаскирване недостатъците на кожата на лицето или други части на тялото. Служи за подобряване на външния вид, създаване на определена визия (вечерна или за през деня) и подчертаване на привлекателните части на лицето и тялото. Декоративната козметика – това е това, с което се прави добрият грим.

Какво включва в себе си декоративната козметика?

Декоративната козметика включва: тонален крем, пудра, сенки, спирала за мигли, руж, блясък за устни, червила, лакове и други средства за създаване на грим. Доста често неумелото ползване на декоративната козметика донася нежелани резултати и вместо да се получи разкрасяващ ефект, може да се случи точно обратното.

Основната задача на този вид козметика е да се замаскират недостатъците на кожата и да се даде акцент на изразителността на очите и устните.

Как правилно да се използва декоративната козметика?

За начало, е необходимо да се измие с вода и да се почисти с тоник или лосион. След тази проста и същевременно важна процедура, се поставя пудра или тонален крем. Оттенъкът се подбира в зависимост от тоналността на кожата Ви и цвета на косите.

Внимателно нанасяйте тоналния крем по масажните линии и го закрепете с малко пудра. Внимавайте да не поставите повече, отколкото е нужно.

След това сложете руж, точно под скулите, също внимателно и съобразено с цвета на лицето.

Какви сенки да изберем?

Разбира се, водещ е цветът на очите и цветът на косата, може да използвате два оттенъка, които се допълват като по-светлия тон поставяме във вътрешната част на окото, а по-тъмния – във външния ъгъл.

Спиралата!

Красив аксесоар, който ще подчертая красотата на очите Ви. Нанасяме прецизно, миглите да бъдат подчертани и разресани. Популярни са цветните спирали, нанасяйте ги, съобразено с цвета на очите и сенките, които сте избрали.
Червилото избираме в зависимост от цвета на кожата и в зависимост от това, къде ще отидете. За ежедневие изберете по- светли цветове и малко блясък.
При избор на декоративна козметика имайте предвид възрастта, стила и дори характера. Глупаво е просто да следваме модата, без да се съобразим с индивидуалността ни.