fbpx
Веждите

Веждите

МАРКА:
НОМЕР:

Веждите са не само рамката на очите а и на лицето.Добре оформените вежди подчертават очите  и  правят погледа изразителен.Според формата на лицето се оформят веждите, същевременно веждите оформят лицето и излъчването на човек.Какъв синхрон?! Чертите на лицето се променят в зависимост от формата на веждите.Дори когато се опитваме да прикрием емоциите си веждите първи ще ни издадат.

Веждите играят толкова важна роля,колкото не сме си и представяли.Разположението им на лицето не е случайно и не само красотата е тяхна цел.Главната роля на веждите е да предпазват очите.

Интересен факт :

Веждите се обменят изцяло на 4 месеца.Косъмчетата на веждите  падат и на тяхно място израстват нови.Процесът е постепенен.

Полезно и професионално за веждите

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ВЕЖДИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНО

Модата на веждите е започнала в далечното минало .По време на Възраждането във Флоренция е било на мода веждите да се бръснат изцяло ,което е затруднявало да се определи дори най-близката родова връзка между хората.

И въпреки днешната мода за перманентен грим,няма нищо по красиво  от естествената и поддържана жена. Всеки мъж и всяка жена цени естествената красота.Нужно е само да се подчертае леко и правилно.

На пазара  се появиха най-различни продукти ,които да улеснят дамите сами да оформят веждите си.С тази на пръв поглед лесна задача трябва да се действа индивидуално .Не всяка форма е подходяща за всяка жена.Трябва да се вземат предвид няколко важни фактора ,като формата на лицето и цвета на косата .

Правилно оформяне :

Вземете дълга четка за вежди ( или молив ) за да измерите прецизно формата на веждите си .

Разделете веждата си на 3 части.

  • Поставете дълга четка ( или молив) до ноздрата си вертикално,за да направите линия с вътрешната част на окото
  • Втората точка е най- повдигнатата част на веждата
  • Третата е края на веждата

Най- правилното оформяне на веждите е така нареченият ОМБРЕ ефект.

Известен термин не само при фризьорите ,но и при гримьорите.С омбре ефекта постигате естествена визия на веждите .Забележете ,че дори без продукт веждите ви не са една тоналност. В средата веждите са по-гъсти отколкото в началото към слъзния канал на окото.Не прекалявайте с нанасянето на продукти в началото на веждата .- правило на професионалните гримьори.

Какъвто и продукт за вежди да изберете , нанесете малко количество в началото и колкото по към края на веждата отивате толкова по тъмна тоналност и наситеност постигнете (или с по тъмен цвят или с по голямо количество и по-силно нанасяне).